Kurumsal Üyeler
Kategoriler
Nakliyat Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Nakliyat Firması ...

Nakliyat Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Nakliyat Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

21-12-2022

Günümüzde önemli sektörlerden biri haline gelen nakliyat sektöründe firma seçimi en önemli konuların başında geliyor diyebiliriz. Bunun nedeni binlerce firma olması ve hepsinin çalışma sistemlerinin benzer gibi görünse de farklılıklar olmasındandır.

Nakliyat firması seçiminde birden çok etkeni göz önünde bulundurmanız gerekmekle beraber bunların başında firmanın kalitesi, sunduğu hizmetler gibi önemli maddeler yer almakta. Ayrıca size hizmet verecek olan firmanın gerekli belgelere sahip olup olmadığını sorun ve belgeleri mutlaka görmek istediğiniz belirtin. Bunun dışında fiyat alırken mutlaka taleplerinizi doğru şekilde aktarın ve eğer doğruluğundan emin değilseniz ücretsiz eksper isteyiniz.

Özellikle nakliyat sektörünün en canlı dönemi olan yaz aylarında düşük fiyata iyi kaliteli hizmet almanız mümkün olmayabiliyor. Tabii bu her yüksek fiyatın sizin için iyi kalitede hizmet sunulacağı anlamınıda taşımamakta.

Firmanın taşıma ücretleri dışında öncelikli olarak sizlere ne gibi hizmetler sunduğu, nakliyat sözleşmesinde nelerin lehinize nelerin aleyhinize olduğuna dikkat etmeniz gerekmekte.

Nakliyat Sözleşmesi Yapmadan Taşınmayın

Anlaştığınız firma ile aranızda sonradan ortaya çıkabilecek maddi ya da manevi sorunlar için mutlaka nakliyat sözleşmesi yapın. Bu sözleşmeyi yaparken tüm maddeleri dikkatlice okuduktan sonra imzalamanızı önerir ve tüm maddelerin aleyhinize olması halinde başka firma arayışı içerisine girmenizi tavsiye ederiz.

Sözleşmede yazılı hizmetlerin size sunulmaması halinde bunları talep etme hakkınızın bulunduğunu unutmayın.

Sigorta Yaptırmayı Unutmayın

Nakliyat hizmeti aldığınız firmadan eşyalarınızı sigortalama talebinde bulunun ve poliçeyi mutlaka görmek istediğinizi belirtin. Sizde sigorta poliçesi kapsamında yer alan maddeleri dikkatlice okuyun ve mutlaka kendinize bir kopyasını alın.

Başka Neler Yapabilirim

Nakliyat firması seçerken başka neler yapabilirim sorusuna verilebilecek en güzel cevap daha önce nakliyat hizmeti almış akrabanız, arkadaşınız veya komşunuzdan tavsiye almak olacaktır.

Copyright © 2022 Nakliyat Defteri - Tüm Hakları Saklıdır.