Kurumsal Üyeler
Kategoriler
Nakliyat Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Nakliyat Fiyatları ...

Nakliyat Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Nakliyat Fiyatları Nasıl Belirlenir?

21-12-2022

Taşımacılıkta nakliyat fiyatları nasıl belirlenir sorusunun cevabı olarak taşınma mesafesi, taşınacak eşya durumu ve beraberinde oda sayısı ve kat durumu son derece önemlidir. Nakliyat ücretleri belirlenirken dikkat edilecek hususlar şöyle;

Taşınma mesafesi

Nakliyat fiyatının belirlenmesinde ilk sırada taşınma mesafesi yer almaktadır. Taşınma mesafesi nakliyat ücretinin belirlenmesinde büyük önem arz etmekle birlikte, nakliyat fiyatının en fazla tutarını bu madde oluşturuyor diyebiliriz.

Taşınacak eşya durumu

Taşınacak eşya sayısı, paketleme ihtiyacı gibi bazı etkenlerde nakliyat fiyatlarının önemli maddelerinden biridir. Taşınacak eşyanın çok olması taşımacılık için hesaplanacak fiyatları yukarı çekmektedir.

Kat yüksekliği ve oda sayısı

Nakliyat fiyatı hesaplamalarında taşınma işleminin yapılacağı kat sayısı yükseldikçe nakliyat fiyatı artış gösterecektir. Taşınmada oda sayısının fazla olması taşınacak eşyanın fazla olması paralelinde fazla ücret talep edilmesine neden olmaktadır.

Asansör durumu

Bazı nakliyat firmalarının hesaplamalarında katlara çıkan asansör olup olmamasıda nakliyat ücretlerinin hesaplanmasında rol oynamaktadır. Asansörle yük taşımacılığının uygun olduğu yerlerde nakliyat fiyatları asansör olmayan yerlere göre daha düşük olabilmektedir.

Ekstra talepler

Nakliyat fiyatları hesaplanırken müşteriler tarafından istenilen ekstra taleplerde nakliyat ücretlerini yukarı yönlü olarak etkileyebilmektedir.

Copyright © 2022 Nakliyat Defteri - Tüm Hakları Saklıdır.